Talotekninen teollisuus ja kauppa ry (Talteka) ja Sähköteknisen kaupan liitto STK ry ovat myöntäneet 1000 euron stipendin kahdelle valmistuneelle tekniikan alan insinöörille.

Juuso Kiviranta ja Kivi Ketola suorittivat neljässä vuodessa tekniikan alan insinööri (amk) -tutkinnon niin, että se täyttää sekä LVI-suunnittelijan kelpoisuuden koulutussisällön että Sähköturvallisuuslain mukaisen sähkötöiden johtajan pätevyyden koulutusvaatimuksen.

”Ammattikorkeakouluissa on toki pitkään voinut täydentää pätevyyttään sekä sähkö- että LVI-osaajana, mutta nyt valmistuvat Kiviranta ja Ketola ovat ensimmäiset, jotka ovat insinööriopintojensa alusta saakka tähdänneet molempiin. He antavat hyvän esimerkin uusillekin opiskelijoille ennakkoluulottomasta ja opintotarjontaa hyödyttävästä opiskelusta”, kiittelee TAMK:n yliopettaja Pirkko Harsia.

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry (Talteka) ja Sähköteknisen kaupan liitto STK ry ovat huomioineet opiskelijoiden saavutuksen ja myöntäneet kummallekin 1000 euron stipendin.

”Hyvä, turvallinen ja terveellinen sisäympäristö edellyttää talotekniikan laaja-alaista osaamista. Oli ilo kuulla nuorten opiskelijoiden oivaltaneen, että kattavalla talotekniikan tuntemuksella on nyt ja tulevaisuudessa yhä enemmän tarvetta”, sanoo Talotekninen teollisuus ja kauppa, Talteka ry:n toimitusjohtaja Ilkka Salo.

”Onnittelut nuorille fiksuista valinnoista. Nämä pätevyydet ja niiden myötä parempi kyky hallita kokonaisuutta antaa mainiot eväät toimia ammattilaisena urakoinnissa tai kaupassa meidän alallamme”, perustelee Sähköteknisen kaupan liiton STK ry:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

 

Lisätietoja:

TALTEKA / tj. Ilkka Salo, puh. 040 847 9907
STK / tj. Sallamaari Muhonen, puh. 044 301 0640
TAMK / Pirkko Harsia, puh 050 555 3111