Rakennusten energiatehokkuus on tärkeä osa EU:n ilmastopolitiikkaa, ja direktiivin tarkistaminen on osa komission Fit for 55-pakettia. Direktiivistä tehty luonnos on nyt saatavilla suomeksi EU:n EUR-Lex-sivustolla.

Rakennusten osuus EU:n kokonaisenergiankulutuksesta on 40 prosenttia ja energiaan liittyvistä välittömistä ja välillisistä kasvihuonekaasupäästöistä 36 prosenttia. Lämmityksen, jäähdytyksen ja lämpimän käyttöveden osuus kotitalouksien kuluttamasta energiasta on EU:ssa 80 prosenttia.

Rakennusten energiatehokkuus on tärkeä osa EU:n ilmastopolitiikkaa, ja direktiivin tarkistaminen on osa komission Fit for 55-pakettia. Tavoitteiden saavuttamiseksi direktiivistä on tehty uusi luonnos, joka sisältää merkittäviä muutoksia ja tiukennuksia aiempaan nähden. Lopulliseen versioon nämä kaikki eivät sellaisenaan jääne, mutta merkittävä uudistus on joka tapauksessa kyseessä.

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin luonnoksesta on nyt julkaistu kieliversiot EU:n EUR-Lex-sivustolta. Sivustolta löytyy suomeksi direktiiviluonnos sekä sen liitteet.

Tutustu direktiiviluonnokseen tästä.