Älykästä työmaan olosuhdehallintajärjestelmää kehittävä Serviz Oy palkittiin Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön tämänvuotisella 20 000 euron apurahalla. Lisäksi 10 000 euron kunniamaininta annettiin palautumistiloja valmistavalle Auma Space Oy:lle.

Palkinnot jaettiin Tampereella järjestetyssä Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa 11.11.2021

Serviz Oy kehittää älykästä työmaan olosuhdehallintaa. Järjestelmällä varmistetaan rakennustyömailla hyvä sisäympäristön laatu ja rakenteiden kuivumisolosuhteet, samalla energiahukka minimoiden. Ratkaisu säästää kustannuksia, parantaa työturvallisuutta ja aikatauluhallintaa ja estää kosteusvaurioiden syntymistä. Järjestelmän toiminta perustuu asennettujen anturien tuottaman datan yhdistämiseen rakennuksen tietomallista saatuun metatietoon, ulkoilman olosuhteisiin ja ennusteisiin. Apurahan avulla on tarkoitus toteuttaa fyysisten olosuhdehallintalaitteiden ohjaus pilottikohteeseen.

Apurahan myöntämisperusteissaan säätiön hallitus totesi, että alalle Serviz Oy:n innovaation vaikuttavuus on suuri. Tuote on lisäelementti työmaan kokonaisuuden hallintaan. Järjestelmä lisää työmaaturvallisuutta, toimivuutta ja alan houkuttelevuutta.

Auma Space Oy valmistaa tehokkaita rauhoittumistiloja toimistoihin. Puusta valmistetussa, ja ääniteknologiaa hyödyntävässä, tilassa rauhoittuminen palauttaa jopa 300% enemmän käyttäjää kuin normaali palautuminen työpäivän aikana. Stressivaste vähenee 50%. Auma korostaa ihmisen hyvinvoinnin merkitystä rakennetussa ympäristössä.

Palkinnot vastaanottivat Serviz Oy:n toimitusjohtaja Jarno Hovi ja Auma Space Oy:n perustajaosakkaat Niilo Ristmeri ja Kasimir Kaitue 11.11. tilaisuudessa. Palkinnot luovuttivat Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puolesta Mika Halttunen ja Anna Gagneur.

Mukana palkittavan yrityksen valinnassa olivat Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, Rakennusteollisuus RT ry ja RAKLI ry. Päätöksen palkinnonsaajasta teki säätiön hallitus.

 

Lisätietoja:
Mika Halttunen, Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja
0400 711 299
mika.halttunen(at)halton.com
www.teknologiastatuotteiksi.fi