Vuoden 2022 ProLVI-palkinto annettiin Mikael Strandellille

Julkaistu: 8. joulukuuta 2022

ProLVI-palkintoa päästiin jakamaan taas kahden vuoden tauon jälkeen. Tänä vuonna sen sai Grundfos Pumput Oy:n toimitusjohtaja Mikael Strandell. Palkintomitali luovutettiin alan perinteisessä Putkipörssi-tilaisuudessa Katajanokan Kasinolla 8.12.2022. Palkinto on Taltekan jakama tunnustus alalla merkittävää työtä tehneelle henkilölle.

– Kaikki LVI-alalla toimivat tuntevat varmasti Mikael ”Micke” Strandellin. Strandell on ollut jo pitkään mukana vaikuttamassa alan myönteiseen kehitykseen ja osoittanut aktiivisuutta yhteisten asioiden ajamisessa, tilaisuutta isännöinnyt Dahl Suomi Oy:n Jari Mikkonen luonnehti palkintoperusteita. – Aktiivisuuden ohella hän on tullut alalla tunnetuksi hyvin positiivisena persoonana, Mikkonen jatkoi.

Strandell on koulutukseltaan LVI-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt monipuolisesti alan tehtävissä lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1995, ensin Onnisen osto-organisaatiossa, vuodesta 1999 KWH Pipe oy:llä eri tehtävissä, ja vuodesta 2008 Grundfos Pumput oy:n myyntipäällikkönä, jota hän on luotsannut vuodesta 2010 alkaen toimitusjohtajana.

Strandell itse luonnehtii alaa erinomaiseksi uravalinnaksi. Strandellin mukaan LVI-alalla toimii osaavia ammattilaisia, joiden kanssa on antoisa työskennellä. LVI-teknisen alan merkitys energiatehokkaalle asumiselle ja kiinteistöille on viime vuosina entisestään korostunut. Strandell sanookin alalla olevan paljon mahdollisuuksia nuorille, joille hyvien uramahdollisuuksien ohella työ kestävän kehityksen parissa on tärkeää. Omalta uraltaan hän nostaakin merkityksellisimmiksi asioiksi ne kohdat, jolloin on ollut mukana rekrytoimassa vastavalmistuneita alalle, ja saanut  seurata heidän motivoitumistaan, kasvamistaan ja kehittymistään LVI-talotekniikan parissa.

Aiempia ProLVI-palkittuja:
(vuonna 2021 ja 2020 palkintoa ei jaettu)
2019 Jorma Grönholm, varatoimitusjohtaja (eläkkeellä), Fläkt Group
2018 Henri Juva, hallituksen jäsen, Quattro Mikenti Group
2017 Gunilla Laiho, myyntijohtaja, Rettig Lämpö Oy
2016 Heikki Laiho, hallituksen pj, Heikki Laiho Oy
2015 Esko Mäntyniemi, Country Manager, IDO Kylpyhuone Oy
2014 Jyri Luomakoski, toimitusjohtaja, Uponor Oyj
(vuonna 2013 palkintoa ei jaettu)
2012 Helena Säteri, ylijohtaja, ympäristöministeriö
2011 Pekka Kuusniemi, toimitusjohtaja, Oras Oy
2010 Olle Grönlund, toimitusjohtaja, Putkiyhtymä Oy

ProLVI-mitali myönnetään henkilölle tai yhdistykselle, joka yhteisen käsityksen mukaisesti on aikaa ja vaivaa säästämättä työskennellyt LVI-alan parhaaksi. Mitalin myöntää Talotekninen teollisuus ja kauppa Talteka ry ja sitä on jaettu vuodesta 1985.

2023-02-10T09:56:52+02:00
Go to Top