Talotekniikkainfon kevään 2023 päivitykset on julkaistu. Kevään aikana tehty päivityskierros on valmistunut ja muutokset on julkaistu Talotekniikkainfo-sivuilla. Muuttuneet kohdat on listattu Talotekniikkainfon Uutiskirjeet-sivulle, jossa näkyvät myös aikaisempien päivitysten tulokset. Käy katsomassa, mitä on muuttunut.

Kevään kierroksella saatiin päivitettyä Sisäilmasto ja ilmanvaihto -opas sekä Vesi-ja viemärilaitteistot -opas. Ilmanvaihtolaitosten paloturvallisuus -​oppaan päivityskierros on vielä kesken ja se valmistunee syksyn alussa.

Vesi- ja viemärilaitteistot -oppaan päivityksessä suurin muutos oli hulevesien viivyttämistä koskevassa kohdassa, jonne lisättiin ohjeita viitytysratkaisun suunnittelusta.

Sisäilmasto ja ilmanvaihto -oppaassa oli paljon päivitysaiheita, joista eniten keskustelua herätti ulkoilmalaitteen sijoittamista koskevat ohjeet sekä seinäpuhalluslaitteen etäisyys suhteessa naapurin parvekkeeseen. Näitä ei saatu ratkaistua päivitysryhmässä, mutta muita muutoksia tehtiin eri kohtiin opasta.

Toinen Sisäilmasto ja ilmanvaihto -oppaaseen liittyvä lisäselvityksiä kaipaava kohta on muiden kuin asuinrakennusten seinäpuhallus. Aihe siirrettiin jo käsittelyn alkuvaiheessa omaan perustettavaan työryhmäänsä, sillä erityisesti keittiöpoistojen toimivuuden arviointiin tarvitaan lisää tietoa.

Ilmanvaihtolaitosten paloturvallisuus -oppaan osalta päivitystyö on vielä kesken ja valmistunee seuraavaan kokoukseen mennessä. Lisäajasta huolimatta ratkaisematta jää edelleen kuristinratkaisut ja savun leviämistä palon alkuvaiheessa rajoittavat muut ratkaisut ja niiden kelpoisuuden toteamisperusteet. Aihepiiri vaatisi vain tutkimuksen kautta saatavaa lisätietoa.

Lisää tietoa Talotekniikkainfosta.