Ympäristöministeriö asetti seurantaryhmän tukemaan rakentamislain nojalla annettavien asetusten valmistelua. Seurantaryhmän toiminnassa on mukana kiinteistö- ja rakentamisalan keskeiset toimijat. Taltekasta mukana on varsinaisena jäsenenä toimitusjohtaja Ilkka Salo ja varajäsenenä jaosjohtaja Juhani Hyvärinen.

Eduskunnan viime keväänä hyväksymä rakentamislaki tulee voimaan 1.1.2025. Ympäristöministeriö valmistelee lain nojalla annettavia asetuksia, kuten ympäristöministeriön asetuksia rakennuksen ilmastoselvityksestä ja materiaaliselosteesta, rakennuksen purkumateriaali- ja rakennusjäteselvityksestä, rakentamislain tietomallien toimittamisesta ja asuin-, majoitus- ja työtiloista sekä valtioneuvoston asetusta rakennuksen hiilijalanjäljen raja-arvoista.

Ympäristöministeriö asetti seurantaryhmän tukemaan rakentamislain nojalla annettavien asetusten valmistelua. Ryhmän tehtävänä on myös lisätä kiinteistö- ja rakentamisalan yhteistyötä sekä varmistaa tiedonvaihto ja vuorovaikutus asetuksia valmistelevien virkahenkilöiden kanssa.

”Hallituksen tavoite on sujuvoittaa sääntelyä ja purkaa normeja. Toivon seurantaryhmältä konkreettia ehdotuksia siitä, kuinka voimme toteuttaa tätä tavoitetta parhaiten rakentamisen sääntelyssä”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.