Määräysten mukaan ilmanvaihtojärjestelmän ominaissähköteho on määritettävä ja todennettava mittauksin ennen rakennuksen käyttöönottoa. Vuotoilmavirrat heikentävät ominaissähkötehokkuutta, ja ne tulisi ottaa mukaan tarkasteluun entistä tarkemmin. Tämä on nyt huomioitu päivitetyssä SFP-oppaassa.

Päivitetty SFP-opas ilmanvaihdon ominaissähkötehon määritykseen antaa ohjeita laitteiden tarkoituksenmukaiseen suunnitteluun erityyppisiin kohteisiin sekä myös ilmanvaihtojärjestelmän ominaissähkötehon tavoitearvon määrittelylle kohteissa, joissa ilmankäsittely vaatii tavanomaista suurempaa sähkötehoa. Tällaisia kohteita ovat mm. sairaaloiden toimenpidetilat, puhdastilat ja laboratoriot.

Opas on tarkoitettu erityisesti suunnittelijoiden ja urakoinnin käytännön työkaluksi, asennetun järjestelmän mittaajille vastaanottotarkastuksia varten sekä rakennusvalvonnalle järjestelmien ja yksittäisten koneiden ja puhaltimien vaatimustenmukaisuuden arviointiin.

Opas on ladattavissa osoitteesta www.talteka.fi/hyva-tietaa/ladattavat-materiaalit/.

Aiheesta on julkaistu myös tietoisku, jonka voit lukea täältä: https://talteka.fi/tietoiskut/paivitetty-opas-ilmanvaihdon-ominaissahkotehon-maaritykseen-korostaa-vuotoilmavirtojen-merkitysta/