Sisäilmayhdistys on tuottanut uuden oppaan Sisäilmastoluokituksen lämpöolosuhteiden laskennallisiin tarkasteluihin. Uudessa oppaassa rakennusten lämpöolosuhteiden suunnitteluun on tuotu esille muutamien esimerkkitilojen avulla laskennan kulku, lähtötiedot, tavoitearvojen täyttyminen ja tulosten esittäminen. Samalla on annettu ohjeistusta kysymyksiin, jotka ovat vuosien aikana aiheuttaneet tulkintahaasteita suunnittelukohteissa. Painopisteinä ovat erityisesti ylilämpeneminen ja sen estäminen. Oppaalla halutaan yhdenmukaistaa ja ohjeistaa laskennallisia tarkasteluja. Oppaan on toteuttanut Equa Simulation Finland Oy ja työtä on ohjannut ohjausryhmä, jossa on ollut edustusta suunnittelu-, tilaaja- ja toteutusorganisaatioista.

Opas on vapaasti saatavilla Sisäilmayhdistyksen vekkosivulta: https://www.sisailmayhdistys.fi/Julkaisut/Sisailmastoluokitus

Sisäilmayhdistys järjestää oppaasta webinaarin 5.4. Lisätietoa ja ilmoittautuminen webinaariin: https://www.sisailmayhdistys.fi/Tapahtumat/Webinaarit/Sisailmastoluokituksen-lampoolosuhteiden-laskennalliset-tarkastelut

Aikaisempia oppaita ylilämpötilan hallintaan

Samasta aihepiiristä aikaisemmin valmistettuja oppaita ovat:

  • Taltekan julkaisema Kerrostalon kesäajan sisälämpötilaopas parannuskeinoineen, Equa Finland Oy (linkki esittelyuutiseen, linkki Taltekan ladattaviin materiaaleihin)
  • Talonrakennusteollisuus TRT ry:n julkaisema opas Asuinkerrostalojen kesän sisälämpötilojen määräysten mukaisuus, hallinta ja jäähdytys (linkki esittelyblogiin)

Oppaat ovat ladattavissa edellä mainittujen esittelylinkkien kautta.